Mad og vin

For livsnydere spiller mad og vin som regel en stor rolle – også når vi holder ferie.

Det spanske køkken forbinder vi først og fremmest med tapas, fisk, skaldyr og skinke, men Spanien har i 2016 fået hele 174 Michelin stjerner og det fortæller om en sofistikeret madkultur, som det er spændende at gå på opdagelse i. Der er dog også mange turistfælder. Derfor har vi prøvesmagt en række restauranter, som vi kan anbefale.

Men hvad med selv at lære at lave mad på den spanske måde? En dag på Annie’s kokkeskole er en helt speciel oplevelse. Dagen starter med indkøb i de lokale små butikker, herefter går turen til Annie’s private køkken hvor der bliver lavet mad hele dagen under meget hyggelige former. Der er normalt 8-10 deltagere og de kommer ofte fra hele verden.  Dagen slutter af i aftensolen på tagterassen med udsigt over hele byen.

Til manges overraskelse laves der flotte kvalitetsvine i Sydspanien. Specielt omkring Ronda findes der dygtige winemakers, som samtidige er meget gæstfrie og gerne byder indenfor til smagning og tapas.

Endelig må vi ikke glemme Sherry, som produceres i området omkring Jerez de la Frontera. De fleste danskere forbinder sherry med pæne ældre damer fra deres barndom, men de 4 forskellige sherry typer supplerer på skønneste vis den spanske mad. Besøg et sherry hus i Jerez – og bliv omvendt.

På vores gæsteside finder I detaljer om restauranterne, kokkeskole og vingårde.